Stabilizacija snabdevanja tržišta osnovnim životnim namirnicama

Bez autora
Oct 24 2010

Ministar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević poručio je da nema razloga za strah od nestašice osnovnih životnih namirnica jer je ovogodšnji rod svih osnovnih poljoprivrednih proizvoda u Srbiji zadovoljavajući i kvalitetan. Prema saopštenju, mleko je trenutno jedini proizvod sa kojim ima problema u snabdevanju tržišta. Nestašica mleka se odnosi prvenstveno na dugotrajno mleko. Vlada Srbije pre dve nedelje usvojila uredbu o obaveznoj dnevnoj preradi 40 posto sirovog mleka u pasterizovano i sterilisano mleko. Izuzev Beograda, gde situacija još nije u potpunosti stabilizovana i gde je primetan nedostatak pre svega dugotrajnog mleka, u drugim gradovima Srbije problema u snabdevanju tim važnim prehrambenim proizvodom gotovo da i nema. Na sednici Vlade održanoj 21. oktobra iznet je predlog nekoliko mogućnosti za pokrivanje potreba za dugotrajnim mlekom u narednih mesec do dva uvozom. O tom predlogu čeka se izjašnjenje Vlade, od čije će odluke zavisiti kako i kada će i da li će uopšte biti uvoza mleka.

Stabilizacija snabdevanja tržišta osnovnim životnim namirnicamaMinistar trgovine i usluga u Vladi Republike Srbije Slobodan Milosavljević poručio je da nema razloga za strah od nestašice osnovnih životnih namirnica jer je ovogodšnji rod svih osnovnih poljoprivrednih proizvoda u Srbiji zadovoljavajući i kvalitetan.

Prema saopštenju, mleko je trenutno jedini proizvod sa kojim ima problema u snabdevanju tržišta. Nestašica mleka se odnosi prvenstveno na dugotrajno mleko.

Vlada Srbije pre dve nedelje usvojila uredbu o obaveznoj dnevnoj preradi 40 posto sirovog mleka u pasterizovano i sterilisano mleko. Izuzev Beograda, gde situacija još nije u potpunosti stabilizovana i gde je primetan nedostatak pre svega dugotrajnog mleka, u drugim gradovima Srbije problema u snabdevanju tim važnim prehrambenim proizvodom gotovo da i nema.

Na sednici Vlade održanoj 21. oktobra iznet je predlog nekoliko mogućnosti za pokrivanje potreba za dugotrajnim mlekom u narednih mesec do dva uvozom. O tom predlogu čeka se izjašnjenje Vlade, od čije će odluke zavisiti kako i kada će i da li će uopšte biti uvoza mleka.

Sa drugim osnovnim životnim namirnicama praktično nema problema u snabdevanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik